Schuttingen plaatsen

Om enige privacy in je tuin te krijgen of om een erfafscheiding te maken zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kunt u een heg planten, een rooster met klimplanten plaatsen, of kiezen voor een schutting. Er zijn veel soorten schuttingen, daarom is het belangrijk om goed te kijken welke bij uw tuin past. Hierin kan ik u advies geven. Hieronder volgt een overzicht van de soorten schuttingen:

Nieuw Kunstof Schuttingen

In plaats van houten schuttingen, is het ook mogelijk om kunstof schuttingen te plaatsen. Deze schuttingen zijn onderhoudsvrij. Verven of oliën is nu niet meer nodig. Daarnaast heeft het een zeer exclusieve uitstraling.

Rooster met klimplanten

In plaats van een haag kun je ook kiezen voor een klimrooster van betongaasraster. Deze wordt tussen een paar palen opgehangen. Tegen het klimrooster kun je dan klimplanten zoals klimop plaatsen. Binnen een jaar zit het rooster dicht.

Een Haag

U kunt ook een Haag gebruiken als schutting. Vaak advieseren wij dan een liguster of een haagbeuk. Deze soorten horen namelijk in ons land thuis en ze leveren ook de meeste voedsel op voor dieren. Omdat de haag moet groeien duurt het enige tijd voordat een haag privacy biedt.

Schutting van bamboe, wilgentenen en/of riet

Matten van bamboe, wilgentenen en riet zijn zeer geschikt als schutting. De schermen gaan ongeveer 10 jaar lang mee.

Schutting van kokosschermen

De kokowall standaard tuinschermen bestaan uit één rij kokosbuizen Ø32mm welke in een kader van verzinkt stalen U profielen gemonteerd zijn.
Dit binnenwerk wordt in het midden afgeborgd met twee met kokosband omwikkelde stalen stangen. Kokowall schermen kunnen tussen (hard-)houten of verzinkte stalen palen geplaatst worden.

    

Schutting van hardhout

Het voordeel van hardhout is dat het nauwelijks onderhoud nodig heeft. Hardhout hoeft namelijk niet geïmpregneerd of geverfd te worden.

  

Schutting van vurenhout

In tegenstelling tot hardhout moet een schutting van vurenhout goed onderhouden worden. Het wordt namelijk sneller aangetast door regen en wind.

  


 

Mast Hoveniersbedrijf -- Van Ruyvenlaan 33 -- 2685 LE Poeldijk -- 0618727347